به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کارگاههای آموزشی چهلو دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، یکی از مهمترین بخشهای جنبی این رویداد بزرگ است که میزبان هشت استاد ایرانی و خارجی خواهد بود.
مسعود فروتن، هایک اسرافیلیان (ارمنستان)، آرمن سرکیسیان (ارمنستان)، تاتاسیس سارانتوس (یونان)، سعید ذهنی، بهرام ابراهیمی، فرهاد مهندسپور و مهرداد رایانی مخصوص، مدرسان این کارگاههای آموزشی هستند.
با ایرج افشاریاصل، دبیر بخش کارگاههای آموزشی چهلودومین جشنواره تئاتر فجر، درباره اهداف و برنامههای این بخش به گفتگو پرداختیم.
افشاریاصل در واکنش به پرسش ما درباره اهداف و برنامههای بخش کارگاههای آموزشی جشنواره، پاسخ داد: «ما میتوانیم تولید تئاتر باکیفیت و اصولی را در سه رکن اساسی آموزش، پژوهش و آفرینش دستهبندی کنیم که شاید بتوان مهمترین آنها را آموزش دانست. برای رسیدن به این هدف در جشنواره امسال، ۸ استاد مجرب، کارگاههای آموزشی جشنواره را برگزار خواهند کرد. این اساتید که هم ایرانی و هم خارجی هستند، در رشتههایی گوناگون از جمله کارگردانی، نمایشنامهنویسی، بازیگری، موسیقی نمایش، کارگردانی تلهتئاتر و... به علاقهمندان هنر نمایش، آموزش ارائه خواهند کرد.»
او افزود: «هدف آن است تا جشنواره تئاتر فجر، گذشته از اجرای نمایشها، بهره آموزشی نیز برای هنرمندان، تماشاگران و علاقهمندان به این هنر داشته باشد تا مخاطب تئاتر، تنها به تماشای نمایشها بسنده نکند و توشهای آموزشی نیز از این رویداد بزرگ هنری با خود همراه ببرد.»
این هنرمند، در پاسخ به پرسشی درباره نگاه گونهشناسانه به نمایشهای ایرانی و خارجی در این کارگاهها توضیح داد: «با توجه به اینکه ما دارای گونههای نمایشی بسیار زیادی هستیم و باید حرف را به عمل تبدیل کنیم تا در زمینه پیشرفت و آموزش گونههای نمایش ایرانی درجا نزنیم، از اساتید مجرب تئاتر ایرانی برای آموزش گونههای نمایش ایرانی و از اساتید خارجی برای آموزش تئاتر روز دنیا شامل مکاتب، سبکها و شیوههای روز، در این کارگاهها بهره خواهیم برد.»
افشاری درباره زمان و مکان برگزاری این کارگاههای آموزشی گفت: «برگزاری این کارگاهها به صورت متمرکز در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر تهران، در دو نوبت شامل اساتید خارجی از ۹ صبح و اساتید ایرانی از ۱۰ صبح خواهد بود.»
او افزود: «در جشنواره تئاتر فجر امسال، در کنار بخش آموزش کارگاهی، بخش پژوهش نیز که شامل ارائه پژوهش، سمینار و مقالات خواهد بود، برگزار میشود. همچنین بخش کارگاهی تئاتر دانشجویی به صورت مستقل در دانشگاههای مورد نظر برگزار خواهد شد.»
این نویسنده و کارگردان در ادامه توضیح داد: «در پایان این کارگاهها، اعطای گواهی پایان دوره نخواهیم داشت، ولی ممکن است اساتید کارگاهها، خود با توجه به مهارت و توانایی شرکتکنندگان، از آنها برای اجرای نمایش بهره ببرند.»
افشاری از همه هنرمندان، دانشجویان و علاقهمندان به تئاتر دعوت کرد تا با مراجعه به سایت جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در بخش کارگاههای آموزشی ثبتنام کنند.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران برگزار خواهد شد.